dijous, 27 d’agost del 2015

Ós formiguer

Myresluger.jpg
L'ós formiguer o simplement formiguer  és un gran mamífer insectívor natiu de l'Amèrica Central i del Sud. És la més gran de les quatre espècies vivents de vermilingüe, de 182–217 cm d'envergadura i un pes de 33–41 kg els mascles i 27–39 kg les femelles. Conforma l'ordre dels pilosos juntament amb els peresosos; en contrast amb la majoria d'altres membres, que són arborícoles o semi-arborícoles, el formiguer és sobretot terrestre. És l'única espècie del gènere Myrmecophaga.

És fàcilment recognoscible pel seu morro allargat, coa peluda, urpes anteriors llargues i pelatge característic. El formiguer viu en molts hàbitats diferents, incloent-hi regions herboses, boscs caducifolis i jungles. Obté l'aliment a zones obertes i resideix a hàbitats més forestals. S'alimenta principalment de formigues i tèrmits, que extreu amb les urpes davanteres i xucla amb la seva llengua llarga i enganxosa; pot menjar-se fins a trenta mil insectes en un sol dia.

Tot i compartir territori, generalment és un animal solitari, exceptuant les relacions de mare-fill, les bregues entre mascles i els festeigs. Les mares de formiguer transporten els seus fills a l'esquena fins al moment de deslletar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada